frågor och svar del 1

Hur kul är brottning och hur kan man ha viljan att till det eller att börja??
brottning är en jätte kul sport, när man väl provar det så kommer man gilla det direkt  så om du/ni vill tveka inte

vilken klubb är ni med i?
skulle gärna vilja börja:)

Vi är med i boråsbrottarklubb som ligger längst bort av boråshallen :) Kom gärna förbi ! Måndagar, onsdagar tränare vi och torsdagar ifall du är tjej :) mer information finns på www.borasbrottarklubb.se


vilken kille är starkaste i klubben? lägg gärna ut i fejan;)

det får vi ta och kolla upp, kanske en armbrytartävling ?


Hur mycket tävlar ni ? Vilken vikt.


Just nu tävlar vi inte lika mycket som vad vi gjorde när vi var små eftersom vi har blivit större. Men annars är det ca, 3-4 stora tävlingar  som vi har inplanerade, soft touch är en av dom som börjar den 31/4. Jag och tatiana som är Kvu tävlar i vikten 56 och malin Kvj 55 :)

 
Vi har verkligen försökt att svara på frågorna live men det var riktigt svårt, både tekniskt och personligt eftersom vi börja skratta ! Men vi övar o övar så nästa gång blir det nog en !
Hoppas ni fick tillräckligt bra svar :) Ta hand om er sålänge

f f f fristil

Hallå där !
Tänkte ta och skriva om en liten grej,
På våran presentation har vi skrivit att vi brottas "fristil", många kanske redan vet vad det är medans andra inte så det tänkte jag ta och berätta om!

Som sagt så brottas vi fristil, både på tävlingar och träningar. I brottning så finns det två stilar, den ena heter "grekisk romersk - brottning" som killarna kör och den andra "fristil - brottning" som vi tjejer kör då vi också får använda benen tex, kroka och annat som inte killarna får göra.

Fristil är alltså en stil där ben är tillåtna att användas ! Våra ben blir som två extra armar . . som låter lite konstigt . . men iallafall, det kanske blir lättare att förstå skillnaden på "grekisk romersk brottning" och "fristil" om vi lägger upp två videos .. en med killar som brottas och en annan med tjejer så kan ni själva se ! :)

Dagens tjejträning

HEJ alla där ute/vid datorn!
Ja idag var då den sista träningen för denna veckan men sedan kommer ju nästa, som vanligt körde vi igång med den roliga uppvärmningen "doppboll" efter det 2 minuters matcher, lite taktik snack och annat för att få oss
tuffare!
Som avslutning har vi börjat köra chins, 5x4 enda upp tills hakan kommer över räcket och sedan långsamt ner . . det är en väldigt bra övning och starkare blir man för varje gång! Kan väll erkänna lite att vi får lite hjälp vid slutet där det är kämpigast att dra sig uppåt menmen det hindrar inte musklerna från att växa till sig  ;)

och en annan sak att tala om ! igår försökte vi göra en bloggvideo där vi svarar på era frågor som ni hade ställt och det gick ju sådär, vi kunde liksom inte hålla oss för skratt fast vi försökte vara seriösa! Om vi inte lyckas nästa gång så tar vi det skriftligt istället ! haha, ha tålamod!

 
Går inte att hålla sig för skratt med tatiana
/isabell

måndag!

Ny vecka och nya tag ;)
idag är det måndag och träningen idag gick jätte bra gick matcher
idag, blev inte så mycket teknik men matcher blev det iaf ,på måndagar brukar vi
kör mycket matcher sen onsdagar teknik och torsdagar både matcher och teknik ;)
Idag så var vi inte så många tjejer, tre stora tjejer och två små tjejer men på onsdagar kommer
alla hoppas jag! juste nu på fredag så åker lisa och stine till USM önskar dom lycka till alla !

bbkwrestlerss

Vi är 3 tjejer vid åldern 17,18,21 som precis har börjat blogga! Vi brottas fristil i Borås brottarklubb så här skriver vi mycket om träning, tävlingar och annat kul inom brottning och lite annat som händer utanför. Vi alla går i skolan, Malin studerar sjuksköterska på högskolan och isabell och tatiana går på gymnasiet. Vi lärde känna varandra inom brottningen och är nu väldigt nära och kära vänner ! Vi lever nu livet och inget kan stoppa oss

RSS 2.0